AB Proje Toplantısına Üniversitemiz Evsahipliği Yaptı

ÇOMÜ liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile İspanya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Bulgaristan’dan üniversiteler, ülkemizden eğitim merkezleri ve sivil toplum örgütleri de katıldılar.

Proje yazarlığı ve koordinatörlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik tarafından yapılan ve 442.000 euro ile 2 yıl süresince desteklenecek olan EU- KA-204 Strategic Partnerships for adult education projelerinden “Healthy tendencies in life environments” ve Basic Skills and Family Learning-an integrated approach to help adults re-engage with learning” projelerinin ilk toplantıları üniversitemiz ev sahipliğinde Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Norm Kadro Yönetmeliği İle İlgili Toplantı Yapıldı

Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin 02 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelikle ilgili Rektörlük Senato Salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, Personel Daire Başkanı Gönül Yılmaz, Dekanlar ve Müdürler katıldı.

Norm Kadro Yönetmeliğinin detaylarının konuşulduğu toplantı, yönetmelik kapsamında yapılacak çalışmaların konuşulması ve soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Akademik Haberler

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu Açılış Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Motif Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘’Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’’ açılış töreni gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, panelistler ile öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Galina Mişkiniene ‘’Litvanya Tatarları: Tarih, Dil ve Kültür’’ konulu açılış sunumunu yaptı.

8 – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’den 121 bilim insanı 28 farklı oturumda 127 adet tebliğ sunacak.

ÇOMÜ’de Öğretmen Yetiştirme Konulu Panel Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumunun son gününde ‘’Öğretmen Yetiştirme’’  konulu panel düzenlendi.

İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele eğitimciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Muammer Demirel, Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konuşmacı olarak yer aldı.