AB Proje Toplantısına Üniversitemiz Evsahipliği Yaptı

ÇOMÜ liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile İspanya, Polonya, Romanya, Slovenya ve Bulgaristan’dan üniversiteler, ülkemizden eğitim merkezleri ve sivil toplum örgütleri de katıldılar.

Proje yazarlığı ve koordinatörlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik tarafından yapılan ve 442.000 euro ile 2 yıl süresince desteklenecek olan EU- KA-204 Strategic Partnerships for adult education projelerinden “Healthy tendencies in life environments” ve Basic Skills and Family Learning-an integrated approach to help adults re-engage with learning” projelerinin ilk toplantıları üniversitemiz ev sahipliğinde Çanakkale’de gerçekleştirildi.

Akademik Haberler

16.International Symposium on Electrokinetic Remedation, ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

EREM 2018 16.International Symposium on Electrokinetic Remedation, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Çanak Otel’de gerçekleşti.

30 akademisyenin bildiri sunduğu sempozyumun açılışına katılan ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden bir açılış konuşması yaptı. Özden “Değerli delegeler; kongremize, ÇOMÜ’ye ve Çanakkale’ye hoşgeldiniz. Üniversitemiz 1992 yılında kurulan ve geçen yıl 25. yılını kutlayan bir üniversitedir. 50 bini bulan öğrenci sayısı, 100 bin mezunu ile Türkiye’deki ilk 20-30 üniversite arasında yer almaktadır” dedi.

Prof. Dr. Süha Özden; kongreye konu olan organik, inorganik ve zararlı materyallerin elektrokinetik yöntemlerle topraktan uzaklaştırılmasının yeni bir konu ve dünyada kirlilik üzerine yapılan önemli bir çalışma metodu olduğunu belirterek “Bugün bunlarla ilgili yeni gelişmeleri siz değerli akademisyenlerden öğreneceğiz. Öte yandan kampüsümüzü, Troya ören yerini, Assos’u, Gelibolu Tarihi Yarımadasını ve kent merkezini gezmenizi tavsiye ediyorum. Sempozyumu düzenleyen arkadaşlara ve destekleyen kuruluşlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir sempozyum geçirmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.

06-08 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyumun ilk sunumunu ABD’li Prof. Dr. Krishna R. Reddy yaptı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Spor Bilimleri Doktora Programı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 25.07.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Spor Bilimleri Doktora Programı açıldı.

Spor bilimleri, son yıllarda önemi hızla artan ve lisansüstü eğitim-öğretim açısından büyük talep gören bir alan. Spor Bilimleri Doktora Programının, lisansüstü eğitim sürecinde sahip olunan bilgi, beceri ve davranışları günümüz toplumunun ihtiyaçlarına uygun olarak disiplinler arası yapı içerisinde geliştirebilme ve bu alanda gerekli bilimsel araştırma donanımına sahip, alanında uzman ve özgün fikirler ortaya koyabilen bireyler yetiştirme hedefine önemli katkı sunması beklenmekte.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri Doktora Programı, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Antrenör ve Sporcu Gelişimi Eğitimi, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Spor ve Sağlık Bilimleri ile Spor Yönetimi Bilimleri gibi alt alanları kapsamakta.

Akademik Haberler

ÇOMÜ’de Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıldı.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı, derslerin internet üzerinden online olarak yürütüldüğü bir yüksek lisans türüdür. Bu eğitim, kişilerin evlerinde ve ofislerinde bilgisayar karşısında yüksek lisans eğitimi almalarına olanak sağlamakta ve yoğun iş temposunda olanlar ve yaşadıkları şehirde istedikleri programı bulamayanlar açısından alternatif bir çözüm üretmektedir.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programları; tezsiz yüksek lisans olarak yapılmaktadır. Tezsiz yüksek lisans programları, akademisyen olmayı amaçlamayan, akademik kariyer dışında iş hayatında avantaj elde etmek isteyen kişilerce seçilen yüksek lisans eğitimidir. Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları; öğrenciye mesleki konuda bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanacağını öğretmektedir.

Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı kontenjan ve başvuru koşulları içintıklayınız.