ÇOMÜ’den Japon Üniversiteleri İle İşbirliği

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Japonya’da Tokyo Takushoku University, Tokyo University of Marine Science and Technology, International University of Kagoshima ve Kagoshima University olmak üzere 4 üniversite Rektörleriyle görüşmeler yaparak, ÇOMÜ ve Japon üniversiteleri arasında akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında görüşmelerde bulundu.

ÇOMÜ'den Japon Üniversiteleri İle İşbirliği

Rektörlük düzeyinde yapılan görüşmelerde, ÇOMÜ ve Tokyo University of Marine Science and Technology Üniversitesi arasında yürürlükte olan ikili işbirliği anlaşmalarının 2018 yılı itibarıyla yenilenmesi yönünde mütabakat sağlanırken, Kagoshima Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşmaları için imza töreni gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tokyo Takushoku University ile International University of Kagoshima’da Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Fakültelerinde; “Turkey’s Troubled Neighbour: Syria And The Syrian Refugee Crises” konulu konferanslar da verdi. Konferanslarda, Suriye sorunun geçmişi, Türkiye’nin Suriye ve bölge ile olan tarihi ve kültürel bağları, çatışmaların yarattığı insani durumlar ve Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriye vatandaşına yaptığı ev sahipliği ve destekler üzerinde duruldu.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Yiğit ve Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in de katıldığı Japonya ziyareti sırasında Japon Üniversite Rektörleriyle bir araya gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ayrıca Kagoshima Belediye Başkanı Noriyoshi Matsunaga ile de ikili görüşmeler yaptı ve Türkiye-Japonya dostluğuna verilen öneme vurgu yaparak kendilerini 2018 yılı Troia Yılı kapsamında Çanakkale’de gerçekleşecek faaliyetlere katılmaya davet etti.

Japonya temasları çerçevesinde ayrıca Kanagawa Science Park ve National Institute of Advanced Industrial Science and Technology’de iki çalıştay gerçekleştirildi. Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in katıldığı çalıştayların sonrasında Kanagawa Science Park ve Asian Science Park Associaton ile işbirliği ve ortak çalışma alanları konusunda mutabakat sağlandı.

Norm Kadro Yönetmeliği İle İlgili Toplantı Yapıldı

Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin 02 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelikle ilgili Rektörlük Senato Salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, Personel Daire Başkanı Gönül Yılmaz, Dekanlar ve Müdürler katıldı.

Norm Kadro Yönetmeliğinin detaylarının konuşulduğu toplantı, yönetmelik kapsamında yapılacak çalışmaların konuşulması ve soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Akademik Haberler

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu Açılış Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Motif Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘’Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’’ açılış töreni gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, panelistler ile öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Galina Mişkiniene ‘’Litvanya Tatarları: Tarih, Dil ve Kültür’’ konulu açılış sunumunu yaptı.

8 – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’den 121 bilim insanı 28 farklı oturumda 127 adet tebliğ sunacak.

ÇOMÜ’de Öğretmen Yetiştirme Konulu Panel Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumunun son gününde ‘’Öğretmen Yetiştirme’’  konulu panel düzenlendi.

İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele eğitimciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Muammer Demirel, Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konuşmacı olarak yer aldı.