ÇOMÜ’den Japon Üniversiteleri İle İşbirliği

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Japonya’da Tokyo Takushoku University, Tokyo University of Marine Science and Technology, International University of Kagoshima ve Kagoshima University olmak üzere 4 üniversite Rektörleriyle görüşmeler yaparak, ÇOMÜ ve Japon üniversiteleri arasında akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konularında görüşmelerde bulundu.

ÇOMÜ'den Japon Üniversiteleri İle İşbirliği

Rektörlük düzeyinde yapılan görüşmelerde, ÇOMÜ ve Tokyo University of Marine Science and Technology Üniversitesi arasında yürürlükte olan ikili işbirliği anlaşmalarının 2018 yılı itibarıyla yenilenmesi yönünde mütabakat sağlanırken, Kagoshima Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşmaları için imza töreni gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Tokyo Takushoku University ile International University of Kagoshima’da Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Fakültelerinde; “Turkey’s Troubled Neighbour: Syria And The Syrian Refugee Crises” konulu konferanslar da verdi. Konferanslarda, Suriye sorunun geçmişi, Türkiye’nin Suriye ve bölge ile olan tarihi ve kültürel bağları, çatışmaların yarattığı insani durumlar ve Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriye vatandaşına yaptığı ev sahipliği ve destekler üzerinde duruldu.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Yiğit ve Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in de katıldığı Japonya ziyareti sırasında Japon Üniversite Rektörleriyle bir araya gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ayrıca Kagoshima Belediye Başkanı Noriyoshi Matsunaga ile de ikili görüşmeler yaptı ve Türkiye-Japonya dostluğuna verilen öneme vurgu yaparak kendilerini 2018 yılı Troia Yılı kapsamında Çanakkale’de gerçekleşecek faaliyetlere katılmaya davet etti.

Japonya temasları çerçevesinde ayrıca Kanagawa Science Park ve National Institute of Advanced Industrial Science and Technology’de iki çalıştay gerçekleştirildi. Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil’in katıldığı çalıştayların sonrasında Kanagawa Science Park ve Asian Science Park Associaton ile işbirliği ve ortak çalışma alanları konusunda mutabakat sağlandı.

Akademik Haberler

16.International Symposium on Electrokinetic Remedation, ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

EREM 2018 16.International Symposium on Electrokinetic Remedation, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Çanak Otel’de gerçekleşti.

30 akademisyenin bildiri sunduğu sempozyumun açılışına katılan ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden bir açılış konuşması yaptı. Özden “Değerli delegeler; kongremize, ÇOMÜ’ye ve Çanakkale’ye hoşgeldiniz. Üniversitemiz 1992 yılında kurulan ve geçen yıl 25. yılını kutlayan bir üniversitedir. 50 bini bulan öğrenci sayısı, 100 bin mezunu ile Türkiye’deki ilk 20-30 üniversite arasında yer almaktadır” dedi.

Prof. Dr. Süha Özden; kongreye konu olan organik, inorganik ve zararlı materyallerin elektrokinetik yöntemlerle topraktan uzaklaştırılmasının yeni bir konu ve dünyada kirlilik üzerine yapılan önemli bir çalışma metodu olduğunu belirterek “Bugün bunlarla ilgili yeni gelişmeleri siz değerli akademisyenlerden öğreneceğiz. Öte yandan kampüsümüzü, Troya ören yerini, Assos’u, Gelibolu Tarihi Yarımadasını ve kent merkezini gezmenizi tavsiye ediyorum. Sempozyumu düzenleyen arkadaşlara ve destekleyen kuruluşlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir sempozyum geçirmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.

06-08 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyumun ilk sunumunu ABD’li Prof. Dr. Krishna R. Reddy yaptı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Spor Bilimleri Doktora Programı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 25.07.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Spor Bilimleri Doktora Programı açıldı.

Spor bilimleri, son yıllarda önemi hızla artan ve lisansüstü eğitim-öğretim açısından büyük talep gören bir alan. Spor Bilimleri Doktora Programının, lisansüstü eğitim sürecinde sahip olunan bilgi, beceri ve davranışları günümüz toplumunun ihtiyaçlarına uygun olarak disiplinler arası yapı içerisinde geliştirebilme ve bu alanda gerekli bilimsel araştırma donanımına sahip, alanında uzman ve özgün fikirler ortaya koyabilen bireyler yetiştirme hedefine önemli katkı sunması beklenmekte.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri Doktora Programı, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Antrenör ve Sporcu Gelişimi Eğitimi, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Spor ve Sağlık Bilimleri ile Spor Yönetimi Bilimleri gibi alt alanları kapsamakta.

Akademik Haberler

ÇOMÜ’de Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı açıldı.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı, derslerin internet üzerinden online olarak yürütüldüğü bir yüksek lisans türüdür. Bu eğitim, kişilerin evlerinde ve ofislerinde bilgisayar karşısında yüksek lisans eğitimi almalarına olanak sağlamakta ve yoğun iş temposunda olanlar ve yaşadıkları şehirde istedikleri programı bulamayanlar açısından alternatif bir çözüm üretmektedir.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programları; tezsiz yüksek lisans olarak yapılmaktadır. Tezsiz yüksek lisans programları, akademisyen olmayı amaçlamayan, akademik kariyer dışında iş hayatında avantaj elde etmek isteyen kişilerce seçilen yüksek lisans eğitimidir. Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programları; öğrenciye mesleki konuda bilgi kazandırmak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanacağını öğretmektedir.

Uzaktan Eğitim Çalışma İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı kontenjan ve başvuru koşulları içintıklayınız.