Yazarlık ve Hakemlik Semineri Gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi Seminer Salonu’nda “Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” konulu seminer gerçekleştirildi

Tıp Fakültemiz Seminer Salonu’nda “Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” konulu seminer gerçekleştirildi. 8 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen ve Fakültemiz akademik personeli ve öğrencilerimizin katıldığı seminerde Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ (Türk Otorinolarengoloji Arşivi dergisi editörü) ve  Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun (Balkan Medical Journal eski editörü) sunum gerçekleştirdiler.

Prof. Dr. Erdağ, Bilimsel yazarlık, editörler yazardan neler bekler, yayın hakemliği nasıl uygulanır konularında bilgiler verdikten sonra Prof. Dr. Uzun (Balkan Medical Journal eski editörü) ise yayın ve araştırma etiği açısından güncel ve önemli bilgileri paylaştı. Sunumların ardından soruları cevaplayan misafir öğretim üyeleri gösterilen ilgiden ve katılımdan memnun olduklarını belirttiler.

Seminer sonunda Fakültemiz adına Prof. Dr. Mustafa Edremitlioğlu sunumlarından dolayı Prof. Dr. Erdağ ve Prof. Dr. Uzun’a teşekkür etti ve hediye takdiminde bulundu.  Misafir öğretim üyelerimiz sonrasında Tıp Fakültesi yayın kurulu ile yeni bir derginin planlanması konusunda deneyimlerini aktardıkları toplantı gerçekleştirdiler.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Akçalı seminerin konusu ile öğretim üyelerimiz için önem arz ettiğini ve çok değerli iki isimden bilimsel yayıncılık ve yazarlık konusunda güncel ve uluslararası alandaki dikkat edilen hususlarda ayrıca bilgilendikleri için teşekkürlerini bildirdi.

Norm Kadro Yönetmeliği İle İlgili Toplantı Yapıldı

Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin 02 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelikle ilgili Rektörlük Senato Salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, Personel Daire Başkanı Gönül Yılmaz, Dekanlar ve Müdürler katıldı.

Norm Kadro Yönetmeliğinin detaylarının konuşulduğu toplantı, yönetmelik kapsamında yapılacak çalışmaların konuşulması ve soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Akademik Haberler

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu Açılış Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Motif Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘’Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’’ açılış töreni gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, panelistler ile öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Galina Mişkiniene ‘’Litvanya Tatarları: Tarih, Dil ve Kültür’’ konulu açılış sunumunu yaptı.

8 – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’den 121 bilim insanı 28 farklı oturumda 127 adet tebliğ sunacak.

ÇOMÜ’de Öğretmen Yetiştirme Konulu Panel Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumunun son gününde ‘’Öğretmen Yetiştirme’’  konulu panel düzenlendi.

İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele eğitimciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Muammer Demirel, Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konuşmacı olarak yer aldı.