Akademik Haberler

İstanbul Üniversitesi Ev Sahipliğinde Balkan Araştırmaları Çalıştayı Gerçekleştirildi

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda, Türkiye’de Balkan araştırmalarının durumu ve geleceği hakkındaki meseleler tartışılırken Trakya Üniversiteler Birliği örneğinde (TÜB) olduğu gibi Türk üniversiteleri arasında Balkan araştırmaları konusunda koordinasyon ve eşgüdümün sağlanması için çeşitli önerilerde bulunuldu.

Balkan Araştırmaları Çalıştayı; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve ÇOMÜ Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aşkın Koyuncu’nun yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin İhsan Türe, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, çeşitli üniversitelerin rektör yardımcıları, Balkan araştırma ve uygulama merkezi müdürleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Maarif Vakfı temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ayrıca, 30-31 Mart 2018 tarihlerinde Makedonya’da düzenlenecek olan Balkan Üniversiteler Birliği toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerinin etkin bir şekilde katılımı ve tanıtılması konuşuldu.

Norm Kadro Yönetmeliği İle İlgili Toplantı Yapıldı

Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin 02 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan yönetmelikle ilgili Rektörlük Senato Salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, Personel Daire Başkanı Gönül Yılmaz, Dekanlar ve Müdürler katıldı.

Norm Kadro Yönetmeliğinin detaylarının konuşulduğu toplantı, yönetmelik kapsamında yapılacak çalışmaların konuşulması ve soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Akademik Haberler

Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu Açılış Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Motif Vakfı işbirliğiyle düzenlenen ‘’Motif Vakfı Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu’’ açılış töreni gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün, Motif Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, panelistler ile öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Galina Mişkiniene ‘’Litvanya Tatarları: Tarih, Dil ve Kültür’’ konulu açılış sunumunu yaptı.

8 – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Arnavutluk, Azerbaycan, Kosova, Makedonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Türkiye’den 121 bilim insanı 28 farklı oturumda 127 adet tebliğ sunacak.

ÇOMÜ’de Öğretmen Yetiştirme Konulu Panel Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinin düzenlediği İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumunun son gününde ‘’Öğretmen Yetiştirme’’  konulu panel düzenlendi.

İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele eğitimciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç’in yaptığı sempozyumda Prof. Dr. Muammer Demirel, Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan konuşmacı olarak yer aldı.