Birimlerimizden ÇOMÜ Butiğe Bağışlar Devam Ediyor

Üniversitemizin ihtiyaç sahibi öğrencilerine az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış kıyafet, ayakkabı gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştıran ÇOMÜ Butik, açıldığı günden beri çok sayıda bağış alıyor ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor.

Üniversitemizin ihtiyaç sahibi öğrencilerine az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış kıyafet, ayakkabı gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştıran  ÇOMÜ Butik, açıldığı günden beri çok sayıda bağış alıyor ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor.

Çanakkale Teknik Bilimler MYO’nun sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlediği bağış kampanyasında öğrencilerinin ve personelinin katkılarıyla toplanan giyim eşyaları, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tülin Acet ve Öğr. Gör. Gülhan Apak tarafından Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Sayın Aysun Acer’e teslim edildi.

Bağışlar Kısa Süre İçinde Öğrencilerimize Doğrudan Ulaşıyor

ÇOMÜ’deki ihtiyaç sahibi öğrencilerin, ÇOMÜ Butiğe yoğun ilgi gösterdiklerini ve butikteki kıyafet ve eşyalardan ücretsiz olarak yararlandıklarını ifade eden Aysun Acer, butiğe yapılan bağışların kısa sürede öğrencilere ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda ÇOMÜ Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi’nden spor ayakkabı ve spor kıyafetlerin yanı sıra okul malzemeleri gibi çeşitli ürünler bağışlandığını, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO öğrencilerinin ise ihtiyaç fazlası ürünlerin ihtiyacı olana ulaşmasını sağlamak, ekonomiye ve çevre korumaya katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirdikleri Takas ve Tadım Şenliği etkinliğinde toplanan ürünlerin bir kısmını da ÇOMÜ Butiğe bağışladıklarını bildiren Acer, şimdi de Çanakkale Teknik Bilimler MYO’nun sosyal faaliyet kapsamında düzenlediği bağış kampanyasında öğrencilerinin ve personelinin katkılarıyla toplanan giyim eşyalarını bağışladıklarını söyledi.

Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk anlamında bu tür çalışmalar yapmalarının gelecekte iş hayatlarına da büyük katkısının olacağını vurgulayan Aysun Acer, “Bu bağlamda üniversitemiz birimlerinin ÇOMÜ Butiğe yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmak isteyen herkesi ÇOMÜ Butiğe bağış yapmaya davet ediyorum” dedi.

Ulupınar Gözlemevi 16 Yaşında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nin kuruluşunun 16. yıl dönümü münasebetiyle Ulupınar Gözlemevi’nde bir tören düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Arş. Gör. Afşar Kabaş’ın Güneş Saati tanıtımıyla başlayan ve halka açık olan etkinlikte ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Erdem ile Gözlemevi kurucusu üniversitemizden emekli Prof. Dr. Osman Demircan birer konuşma yaptılar.

FEF Arş. Gör. Fahri Aliçavuş “Evrende Yaşam” ve Arş. Gör. Naci Erkan “Gece Gökyüzü Tanıtımı” konulu sunumlarını astronomi severlerin ilgisine sundular.

FEF Öğr. Gör. Mehmet Tüysüz, konuklara teleskopları tanıtırken gece gözlemi gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Öğretim Üyeleri ile Fizik ve Uzay Teknolojileri bölümü öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Ulupınar Gözlemevi’nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü anısına pasta kesildi ardından pilav ikramı yapıldı.

ÇOMÜ Kreş’te Erken Kayıt Fırsatı

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar, ilköğretime hazırlanırken paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı, çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak, yaparak, yaşayarak, eğlenerek, öğrenerek çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

Araştırmacılar, bu dönemde çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğunu bildirmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

ÇOMÜ Kreş olarak çocuklarımıza en uygun öğrenme ortamını hazırlayarak, öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek, oyunun çocuğun işi olduğunu bilinci ile bireysel farklılıkları da göz önünde bulundurarak en uygun ortamı sağlıyor ve kendilerini ömür boyu taşıyacak olan temel eğitimi, özel olarak hazırlanan programlar dahilinde veriyoruz.

Öğrencilerimizin ayrıca; Alan Gezileri, Aile Katılımları, Sanat Etkinlikleri, Türkçe Dil Etkinlikleri, Fen ve Matematik Etkinlikleri, Oyun ve Hareket Etkinliği, Seramik, Satranç, Resim, İngilizce, Müzik, Drama derslerini de sıkılmadan, okul öncesi yaklaşım modelleri dahilinde eğlenerek aldıkları ÇOMÜ Kreş’te 2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Erken Kayıt ve Kayıt Yenilemeleri Başlamıştır.

31 Mayıs 2018 tarihine kadar erken kayıt avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Erken kayıt ücretimiz ÇOMÜ Personeli için 700 TL’dir. Erken kayıt dönemi sonrası fiyat farklılık gösterecektir.

Bilgi almak ve kayıt işlemleri için ÇOMÜ Kreş’e bekleriz.

İletişim: 0286 218 26 90

Dahili: 6500

17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi Gerçekleştirildi

17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi 850 öğrencinin katılımıyla, 4-6 Nisan 2018 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ev sahipliğinde, Türk Hemşireler Derneği ve ÖHDER işbirliği ile gerçekleştirildi.

Kongrede 4 kurs, 1 açılış konferansı, 5 panel, 2 sözel bildiri oturumunun yanı sıra, yarım gün süren, tamamının öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildiği 1 çalıştay programı yer aldı.

Kongre bilimsel programının öncesinde eş zamanlı “Rekleksoloji Eğitimi”, “Stoma ve Yara Bakımı”, “Bağımlılığı Anlamak ve Önlemek” ve “Travma Yaşayan Bireylerde Psikososyal Bakım” başlıklı 4 kurs gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, kapanışına Rektör Prof. Dr. Yücel Acer katıldı. Kongre sözel ve poster birincilerine ödülleri Rektör Prof. Dr. Yücel Acer tarafından takdim edildi.