Birim Haberleri

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Akademik Kurul Toplantısı’ nda öğretim elemanları güz dönemi ile ilgili değerlendirme yaptı. Toplantı sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’na talep ve öneriler iletildi.

2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi “Dönem Sonu Akademik Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasında gerçekleşen toplantıya Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehmet Çavuşoğlu, bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mehmet Çavuşoğlu ve öğretim elemanları güz dönemi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Birimlerimizden ÇOMÜ Butiğe Bağışlar Devam Ediyor

Üniversitemizin ihtiyaç sahibi öğrencilerine az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış kıyafet, ayakkabı gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştıran ÇOMÜ Butik, açıldığı günden beri çok sayıda bağış alıyor ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor.

Üniversitemizin ihtiyaç sahibi öğrencilerine az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış kıyafet, ayakkabı gibi ürünleri ücretsiz olarak ulaştıran  ÇOMÜ Butik, açıldığı günden beri çok sayıda bağış alıyor ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor.

Çanakkale Teknik Bilimler MYO’nun sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlediği bağış kampanyasında öğrencilerinin ve personelinin katkılarıyla toplanan giyim eşyaları, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tülin Acet ve Öğr. Gör. Gülhan Apak tarafından Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Sayın Aysun Acer’e teslim edildi.

Bağışlar Kısa Süre İçinde Öğrencilerimize Doğrudan Ulaşıyor

ÇOMÜ’deki ihtiyaç sahibi öğrencilerin, ÇOMÜ Butiğe yoğun ilgi gösterdiklerini ve butikteki kıyafet ve eşyalardan ücretsiz olarak yararlandıklarını ifade eden Aysun Acer, butiğe yapılan bağışların kısa sürede öğrencilere ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda ÇOMÜ Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi’nden spor ayakkabı ve spor kıyafetlerin yanı sıra okul malzemeleri gibi çeşitli ürünler bağışlandığını, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO öğrencilerinin ise ihtiyaç fazlası ürünlerin ihtiyacı olana ulaşmasını sağlamak, ekonomiye ve çevre korumaya katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirdikleri Takas ve Tadım Şenliği etkinliğinde toplanan ürünlerin bir kısmını da ÇOMÜ Butiğe bağışladıklarını bildiren Acer, şimdi de Çanakkale Teknik Bilimler MYO’nun sosyal faaliyet kapsamında düzenlediği bağış kampanyasında öğrencilerinin ve personelinin katkılarıyla toplanan giyim eşyalarını bağışladıklarını söyledi.

Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk anlamında bu tür çalışmalar yapmalarının gelecekte iş hayatlarına da büyük katkısının olacağını vurgulayan Aysun Acer, “Bu bağlamda üniversitemiz birimlerinin ÇOMÜ Butiğe yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyor, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize destek olmak isteyen herkesi ÇOMÜ Butiğe bağış yapmaya davet ediyorum” dedi.

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Biga’da Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi düzenlenecek.

3-4 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak eğitime katılmak isteyen akademik personelin aşağıdaki formu doldurmaları gerekmekte olup, eğitime kabul edilen akademisyenlerle iletişime geçilecek.

Ayrıntılı bilgi için Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru formu:  https://goo.gl/NQ6sTK

(Son Başvuru Tarihi: 23 Şubat 2018)

Yenice MYO’dan TÜBİTAK Projesi

ÇOMÜ Yenice MYO Ormancılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Tuncay EFE’nin TÜBİTAK “Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yapmış olduğu “Odun Dışı Orman Ürünlerinden, Hafif, Geri Dönüştürülebilir, Isı Yalıtım Levhaları Üretimi” adlı proje başvurusu kabul edildi.

ÇOMÜ Yenice MYO Ormancılık Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Tuncay EFE’nin TÜBİTAK “Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kapsamında yapmış olduğu “Odun Dışı Orman Ürünlerinden, Hafif, Geri Dönüştürülebilir, Isı Yalıtım Levhaları Üretimi” adlı proje başvurusu kabul edildi.

Doktora çalışmasını da ayçiçeği saplarından bina ısı yalıtım malzemesi üretimi üzerine yapan Yrd. Doç. Dr. Efe, proje hakkında, “Bütçesi 50785TL, süresi 16 ay olan proje, son yıllarda ülkemizde ve dünyada gün geçtikçe daha fazla önem kazanan enerji tasarrufu ile tarımsal/ormansal artıkların değerlendirilerek; bu artıklardan bina ısı yalıtım malzemesi üretilmesi üzerine tasarlandı. İstatistiklere göre her yıl tarımsal ve ormancılık faaliyetleri sonucu Türkiye’de ortalama 500 bin ton çam kabuğu, 2,5 milyon ton ayçiçeği sapı, 4,2 milyon ton mısır sapı, 2,4 milyon ton pamuk sapı ve koza, vb.artık olarak ortaya çıkmaktadır. Bu artıkların büyük çoğunluğu yakılmaktadır. Bu durum ise, bir taraftan kullanılabilir hammadde kaybına, diğer taraftan da çevre kirliliğine yol açmaktadır.” dedi.

Bu projede Yenice civarındaki ormanlardan çam tomruk üretiminde ortaya çıkan kabuklar, ormanda ağaç altlarına dökülen kozalaklar ve genleştirilmiş perlit kullanılarak özel bir tasarıma sahip 15 çeşit bina ısı yalıtım malzemesi üretilecek ve testleri yapılacaktır. Test sonuçlarının standartlara uygun çıkması durumunda patent başvurusu yapılacaktır.

Yaklaşık iki yıldan beri bu proje tasarısı üzerinde çalıştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Efe, projesinin kabul edilmesinde daha önce katıldığı ÇOMÜ bünyesinde düzenlenen TÜBİTAK, GMKA, AB proje yazma eğitimlerinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.