Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı yetenek sınavları başladı. GSF’de aynı anda birçok salonda gerçekleşen sınavlara 994 öğrenci katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal eşliğinde, sınav öncesi öğrencilerle görüşerek, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Acer, aday öğrencilere ÇOMÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür ederek şunları ifade etti:

“Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi raporuna göre  “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 2018 yılında 16’ncı sıraya yükselen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin, çok değerli fakültelerinden bir tanesi de Güzel Sanatlar Fakültesidir. Burada çok iyi bir sanat eğitimi alacaksınız. Ayrıca eğitim hayatınızı Çanakkale gibi hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikler açısından çok değerli bir şehirde geçireceksiniz. Şu anki geldiği noktada Çanakkale, Türkiye’nin her yerinden gelen insanları çekebilme unsurları taşıması açısından çok önemli bir şehir. Ben eminim ki sizler burada öğrenci olarak kaldığınızda çok değerli bir üniversite eğitimi görmüş olacaksınız.”

Grafik Tasarım Bölümü’ne 60, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 30, Tekstil Tasarımı Bölümüne 20, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne 25 öğrenci olmak üzere toplamda 165 öğrencinin alınacağı GSF’de Özel Yetenek Sınavları, 2 gün boyunca 5 farklı oturumda devam edecek.

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Birim Haberleri

Enfeksiyon Hastalıkları ÇOMÜ’de Konuşuldu

Çanakkale Bölgesinde Gözlenen ve Akılda Tutulması Gereken Enfeksiyon Etkenleri Toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti’nin organizasyonuyla Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İki oturumda gerçekleştirilen toplantıya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Aynur Karadenizli, konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ilk oturum ile başladı.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Akademik Haberler

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Yılı Açılış Programı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığının düzenlediği 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı açılışı programı Cemil Meriç Konferans Salonu’nda yapıldı. Açılış dersinin bu yılki konuğu Bangladeş’in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam’dı. Monirul İslam, ‘’Dönüşen Dünyada Değişen Diplomasi’’ konulu sunum yaptı.

Açılış dersine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Akademik Haberler

Meslek Yüksekokullarının Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının 2017-2018 Eğitim – Öğretim Yılı değerlendirmesinin yapıldığı toplantı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve meslek yüksekokulları müdürlerinin katılımıyla Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.