Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri ÇOMÜ’de Başladı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri Troya Kültür Merkezi’nde başladı.

12- 20 Şubat Tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim derslerine 149 Alan Kılavuzu adayı katılıyor. Adaylar aldıkları eğitimin ardından yazılı ve uygulamalı sınava alınacak. Sınavın sonunda başarılı olan adaylara 2020 yılına kadar geçerli olacak Alan Kılavuzluğu Sertifikası verilecek.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Programın açılış konuşmasını Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ve Başkan vekili Zülküf Memiş ile ÇOMÜ AÇASAM Müdür Yardımcısı Barış Borlat yaptı.

Konuşmaların ardından Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri’ne geçildi.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ÇOMÜ’lülerle Buluştu

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği “Kariyer Planlaması” konulu konferans verdi.

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Sayıştay Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, kurum, kuruluş müdürleri, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı ÇOMÜ’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Türkiye genç nüfus potansiyelini daha iyi eğitmek ve gelişimlerinin daha iyi olmasını sağlamak için çaba gösteren bir ülke. Bu anlamda yükseköğretim kurumları olarak geldiğimiz noktada daha fazla kaliteye odaklanıyoruz. Sayısal sorunlarını çözmüş bir ülke olarak daha çok kaliteye odaklanan bir yükseköğretim anlayışına gelmiş durumdayız. Bu, bizleri çok daha hızlı ilerleyen bir camia yapacak. Bu bağlamda öğrencilerimizin gelişimi bizim için en önemli unsurlardan bir tanesi” dedi.

Rektör Acer, Sayıştay Başkanının kariyer planlaması konusunda değerli birikimlerini sunacağı konferansa katılmayı kabul etmelerinden dolayı kendisine ve Sayıştay Üyelerine teşekkür etti.

Kısa özgeçmişinin okunmasının ardından Sayıştay Başkanı Baş; Sayıştay’ın kuruluş tarihi, gelişimi ve kariyer planlaması konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bir sunum yaptı.

Sayıştay Başkanı Baş, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret eden Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ÇOMÜ Şeref Defterini de imzaladı.

İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumunun Gala Yemeği Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumu’nun gala yemeği Dardanos Yerleşkesinde yapıldı.

Gala yemeğine Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, dekanlar, müdürler ve eğitimciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, gala yemeğinde yaptığı konuşmada; “Sempozyumuna katılan değerli eğitimcilere ve konuklara sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOMÜ olarak İkinci Uluslararası Sosyal Bilimler Eğitimi Sempozyumuna ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Acer, sempozyuma katkı sunan herkese teşekkür etti.

Akademik Haberler

Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giyme Töreni, İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene, Vali Vekili Celil Ateşoğlu, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver ile çok sayıda akademisyen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada “Gerek üniversitemiz, gerekse Tıp Fakültemiz henüz çok genç. Fakat Tıp Fakültemizin, geride bıraktığı 10 yıla rağmen yol aldığı mesafe gerçekten çok yüksektir. ÇOMÜ Tıp Fakültesi, Türkiye genelinde ilk 20 Tıp Fakültesi arasına girerek önemli bir başarıya imza atmıştır.” Dedi.

Konuşmaların sonrasında müzik dinletisi gerçekleştirildi, ardından önlük giydirme törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi.

Önlük giyme töreninin ardından hekim adayı öğrenciler, Prof. Dr. Tamer Demir ile mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.