Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri ÇOMÜ’de Başladı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve ÇOMÜ Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri Troya Kültür Merkezi’nde başladı.

12- 20 Şubat Tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitim derslerine 149 Alan Kılavuzu adayı katılıyor. Adaylar aldıkları eğitimin ardından yazılı ve uygulamalı sınava alınacak. Sınavın sonunda başarılı olan adaylara 2020 yılına kadar geçerli olacak Alan Kılavuzluğu Sertifikası verilecek.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Programın açılış konuşmasını Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ve Başkan vekili Zülküf Memiş ile ÇOMÜ AÇASAM Müdür Yardımcısı Barış Borlat yaptı.

Konuşmaların ardından Alan Kılavuzluğu Eğitim Dersleri’ne geçildi.

ÇOMÜ’ye Büyük Bir Burs Desteği Daha

YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Üniversitemize tahsis edilen kontenjanlar ve alanları belli oldu.

Buna göre Üniversitemizin 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjanları şunlardır:

Biyoteknoloji

Türk İslam Sanatları

Gıda Üretimi, İşleme ve Teknolojisi

Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi

Sürdürülebilir Tarım

İnsan Beyni ve Nörobilim

Bu proje bilinen bir burs programı olmayıp derin bir bakış açısıyla ve Yeni YÖK tarafından ülkemizde ilk defa belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşmaktadır. Proje, tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarmaktadır.

2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde ilk çağrıya çıkılarak başlatılan ve ülkemizin küresel rekabeti açısından gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli alanda 2000 doktora öğrencisine burs vermeyi hedefleyen bu programda şimdiye kadar dört çağrı dönemi tamamlanmıştır.

İlk üç çağrı dönemi sonunda toplam 2200 öğrenci ayda 2.000 TL burs almaktadır.

Programa Kimler ve Hangi Şartlarda Başvurabilir?

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir. 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarihler ve şartlar ilgili üniversitelerin web sitelerinden adaylara duyurulacaktır.

Artık Çalışan Öğrenciler de Burs Alabiliyor

Üniversitelerimize verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).

Bu kapsamda uygun bulunan Üniversiteler ve Alanlara ulaşmak için tıklayınız.

Birim Haberleri

Güzel Sanatlar Fakültesi Yeni Yetenekleriyle Buluşuyor

Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı yetenek sınavları başladı. GSF’de aynı anda birçok salonda gerçekleşen sınavlara 994 öğrenci katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GSF Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal eşliğinde, sınav öncesi öğrencilerle görüşerek, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Acer, aday öğrencilere ÇOMÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür ederek şunları ifade etti:

“Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi raporuna göre  “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 2018 yılında 16’ncı sıraya yükselen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin, çok değerli fakültelerinden bir tanesi de Güzel Sanatlar Fakültesidir. Burada çok iyi bir sanat eğitimi alacaksınız. Ayrıca eğitim hayatınızı Çanakkale gibi hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikler açısından çok değerli bir şehirde geçireceksiniz. Şu anki geldiği noktada Çanakkale, Türkiye’nin her yerinden gelen insanları çekebilme unsurları taşıması açısından çok önemli bir şehir. Ben eminim ki sizler burada öğrenci olarak kaldığınızda çok değerli bir üniversite eğitimi görmüş olacaksınız.”

Grafik Tasarım Bölümü’ne 60, Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 30, Tekstil Tasarımı Bölümüne 20, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne 25 öğrenci olmak üzere toplamda 165 öğrencinin alınacağı GSF’de Özel Yetenek Sınavları, 2 gün boyunca 5 farklı oturumda devam edecek.

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Akademik Haberler

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Spor Bilimleri Doktora Programı Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 25.07.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile Spor Bilimleri Doktora Programı açıldı.

Spor bilimleri, son yıllarda önemi hızla artan ve lisansüstü eğitim-öğretim açısından büyük talep gören bir alan. Spor Bilimleri Doktora Programının, lisansüstü eğitim sürecinde sahip olunan bilgi, beceri ve davranışları günümüz toplumunun ihtiyaçlarına uygun olarak disiplinler arası yapı içerisinde geliştirebilme ve bu alanda gerekli bilimsel araştırma donanımına sahip, alanında uzman ve özgün fikirler ortaya koyabilen bireyler yetiştirme hedefine önemli katkı sunması beklenmekte.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Bilimleri Doktora Programı, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Antrenör ve Sporcu Gelişimi Eğitimi, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Spor ve Sağlık Bilimleri ile Spor Yönetimi Bilimleri gibi alt alanları kapsamakta.