Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i Ziyaretler

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba ve Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Rektör Acer’i Ziyaret Etti.

Atatürk, Ölümünün 80. Yılında Törenlerle Anıldı

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle hatırlandı. Üniversitemizde Terzioğlu Yerleşkesi Bilim Anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in çelenk sunumu gerçekleştirdiği ve ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Küçüköncü eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunduğu törene; ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

10 Kasım 1938’te hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.  Tören iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

ÇOMÜ adına Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Görün’ün katıldığı törenin ardından İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde bir etkinlik düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra il protokolünün katıldığı törende Atatürk Oratoryosu izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Tüp Bebek Merkezinde İncelemelerde Bulundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulması planlanan ve inşaatı tüm hızıyla devam Tüp Bebek Merkezinde (Üremeye Yardımcı Tedaviler) incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemede, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Hacıvelioğlu, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih Petekkaya, Hastane Başmüdürü Serap Yontar da hazır bulundu.

Hizmete girmesi ile birlikte çevre ilçe ve illerdeki çok sayıda infertil (kısır) hastaya tedavi olanakları sağlayacak olan merkezin yapım çalışmalarında son aşamaya gelindiği ve laboratuvar malzemelerinin alınması ile birlikte kısa sürede hastalara hizmet vermeye başlayacağı belirtildi. Rektör Prof. Dr. Yücel  Acer, Tüp Bebek Merkezinin, hastanemize ve Çanakkale halkına yakışan, modern ve bilimsel bir merkez olacağını, çevre ilçe ve illerdeki hastaların artık başka şehirlere gitmeden kolaylıkla tüp bebek tedavisi yaptırabileceklerini belirtti.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ÇOMÜ’lülerle Buluştu

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği “Kariyer Planlaması” konulu konferans verdi.

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Sayıştay Üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, kurum, kuruluş müdürleri, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansta ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı ÇOMÜ’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Türkiye genç nüfus potansiyelini daha iyi eğitmek ve gelişimlerinin daha iyi olmasını sağlamak için çaba gösteren bir ülke. Bu anlamda yükseköğretim kurumları olarak geldiğimiz noktada daha fazla kaliteye odaklanıyoruz. Sayısal sorunlarını çözmüş bir ülke olarak daha çok kaliteye odaklanan bir yükseköğretim anlayışına gelmiş durumdayız. Bu, bizleri çok daha hızlı ilerleyen bir camia yapacak. Bu bağlamda öğrencilerimizin gelişimi bizim için en önemli unsurlardan bir tanesi” dedi.

Rektör Acer, Sayıştay Başkanının kariyer planlaması konusunda değerli birikimlerini sunacağı konferansa katılmayı kabul etmelerinden dolayı kendisine ve Sayıştay Üyelerine teşekkür etti.

Kısa özgeçmişinin okunmasının ardından Sayıştay Başkanı Baş; Sayıştay’ın kuruluş tarihi, gelişimi ve kariyer planlaması konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bir sunum yaptı.

Sayıştay Başkanı Baş, sunumunun ardından katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Konferans öncesi Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret eden Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ÇOMÜ Şeref Defterini de imzaladı.