Yenilenen Senato Salonunda İlk Toplantı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senato Salonu’nda bir süredir devam eden tadilat – yenileme çalışmaları sona erdi. Senato salonu yenilenen haliyle ilk kez ÇOMÜ Yönetim Kurulu toplantısına evsahipliği yaptı.

Yönetim kurulu üyelerine salonda yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Üniversitemizin birçok biriminde fiziki şartların daha uygun hale getirilmesi yönünde çalışmalarımız var. Salona rahat biçimde en çok senato üyesini sığdırabilmek için bu tasarım uygun görüldü. Mobilyaların salonu ferahlattığını düşünüyorum. Ekranlar ise üyelerin arka sıralardaki üyeleri rahatça görebilmesi için yararlı olacak. Salonumuz üniversitemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Senato salonunun yenilenen tasarımına yönetim kurulu üyeleri de tam not verdiler.

Genel

Sunchon National Üniversitesi Öğretim Üyesi Jun’dan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Ziyaret

Sunchon National Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kore Nitel Araştırmalar Birliği Başkanı ve Uluslararası Eğitimciler Birliği Güney Kore Temsilcisi Prof. Dr. Young-Gook Jun, ikili işbirliği görüşmeleri yapmak üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Sunchon National Üniversitesi, Bilgisayar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Young-Gook Jun;  Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ile de buluşarak yapılabilecek iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

2019 yılında ÇOMÜ ve Sunchon National Üniversitesi işbirliğinde Güney Kore’de Uluslararası Nitel Araştırmalar K;ongresi düzenlenmesine ve TÜBİTAK-Güney Kore Ulusal Bilim Ajansı desteği ile eğitim teknolojileri alanında uluslararası bir proje yürütülmesine karar verildi.

ÇOMÜ, Kampüs İçi Ulaşımda Teleferik Sistemini Kullanacak İlk Üniversite Olacak

Öğrencilerin kampüs içi ulaşımlarını kolaylaştırmak ve kampüs içerisinde öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal alan sayısını artırmak amacıyla planlanan teleferik projesi için yatırımcılarla görüşmeler devam ediyor.

Bursa’da birçok projeyi hayata geçiren Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın, beraberindeki inceleme heyeti ile Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i ziyaret etti. Yamaç Restoranda gerçekleştirilen yemekli toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit de katıldı. Konuyla ilgili fikir alışverişinin yapıldığı toplantının ardından heyet, kampüs içinde teleferik hattını, üniversitenin ve teleferik projesinin teknik detaylarını inceledikten sonra konuyu değerlendirmek için Prof. Dr. Acer’i makamında ziyaret etti.

Teleferik projesi, ÇOMÜ’nün son dönem projelendirdiği iki vizyon projesinden biri olma özelliği taşıyor. Yeşil Kampüs projesi ile elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını rüzgar santralinden karşılayan ilk üniversite olacak olan ÇOMÜ, teleferik projesi ile de Türkiye’de kampüs içi ulaşımda teleferik sistemini kullanan ilk üniversite olma özelliğine kavuşacak.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOBİLTUM Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Araştırma Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantı öncesinde ÇOBİLTUM bünyesindeki çevre, arkeometri, toprak analiz ve gıda tematik laboratuvarlarında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 3 yıl öncesine göre merkezin altyapı gelişimi ve analiz hizmetlerinde geldiği noktanın sevindirici olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOBİLTUM’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade ederek yönetim olarak desteklerinin süreceğini kaydetti.

Merkez Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral birimin 2017 yılı faaliyetlerini içeren sunum gerçekleştirirken,  toplantıda merkezin hedefleri ve yurtdışı işbirliklerine dair gelişmeler masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca, ÇOBİLTUM bünyesinde geliştirilen ve numune analiz süreçlerinin tümünün online olarak kontrol edilebilen “Laboratuvar Yönetim Yazılımı” hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.