Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İsmail, şair ve yazar kimliği ile her sene yeni başarılara imza atarken 2018 yılına da ödül alarak başladı.

Prof. Dr. İsmail, Avrupa Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi tarafından Paris’te gerçekleştirilen törende, “Avrupa Özgürlük Sevgisi” ödülünü almaya hak kazanarak Avrupa Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi Üyeliği’ne seçildi. Türkiye’den Ataol Behramoğlu’nun da üyeliğe seçildiği akademide, ödül kazanan başarılı şair Prof. Dr. Mehmet İsmail böylece akademi üyeliğine seçilen 6 isimden biri oldu.

Şiirleri onlarca dile çevrilen Prof. Dr. Mehmet İsmail, ödül aldığı şiirini ve yarışma sürecini ÇOMÜ TV’ye anlattı.

Oda Müziği Topluluğu Konser Verdi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ‘Akademik Oda Orkestrası’ Namık Kemal Üniversitesi rektörlük konferans salonunda konser verdi. Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları Doç. Dr. Kâzım Çokoğullu ve Öğr. Gör. Barış Karabulut’un da performanslarıyla katkı sunduğu konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL’ın çiçek plâket takdimiyle son buldu.

İlkokul Öğrencileri Ebru Sanatı İle Tanıştı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Yenice Atatürk ilkokulu tarafından organize edilen”Ebru Şenliği”  Yenice Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezince, Yenice Atatürk ilkokulu’nda gerçekleştirilen ”Ebru Şenliğinde” tüm okul öğrencilerine sıra ile geleneksel ebru yapımı gösterildi. Öğrencilerin büyük bir ilgi ile yaptığı çalışmalar, sınıf panolarına asıldı. Yüksekokul öğrencilerinin yardımı ile yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı etkinlikte anasınıfı ve ilkokul öğrencileri ebru sanatı ile tanışmış oldu.

Etkinlik sonunda El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ESAM) Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Engin Özen,  etkinliğin amacının geleneksel sanatlarımızda önemli bir yere sahip olan ebrunun erken yaşta tanıtılması olduğunu söyledi. Öğrencilerin yanı sıra, Atatürk İlkokulu öğretmenlerinin de uygulama fırsatı bulduğu şenliğe çocukların ilgisi büyüktü.

11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun Dünya’da 41. Ülke ve Türkiye’de 75 şehirde organize edilen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Çanakkale etabı, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ev sahipliği ile gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış kurdelasını ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu temsilcisi Fatih Evran ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan birlikte kesti.

Ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan ülke tanıtım masalarını ziyaret eden Rektör Acer, öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgiler aldı. 30 Ülke Tanıtım Masasının kurulduğu fuaye alanına genç-yaşlı Çanakkalelilerin ilgisi büyüktü.

Ülke tanıtımlarından sonra sahne performanslarına geçildi. Iraklı ve Afganistanlı öğrencilerin sunumuyla gerçekleştirilen sahne programlarında salonu dolduran uluslararası öğrenciler ve davetliler hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

Açılış konuşması için sahneye çıkan ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Filistinli Muhammed ATRASH , sahip oldukları bilgi ile barış dolu bir dünya için çalışacaklarını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Acer ise etkinliği düzenleyen UDEF ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği yönetimine teşekkür etti ve kendisinin de bir zamanlar uluslararası öğrenci olduğunu, yurtdışında okuduğunu dile getirerek, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun desteği ile sahnelenen etkinlikte öğrenciler kendi dillerinde şiirler ve şarkılar okuyarak, gönüllerince eğlenirken, Türkmenistan ve Afganistanlı öğrenciler folklor oyunları ile büyük beğeni topladı.

Burundili öğrencinin sahne performansı ise deyim yerindeyse nefesleri kesti.

Suriyeli öğrencilerin uğurlama şarkısı ile sona eren 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının sonunda katılımcılara dostluk pilavı ikram edildi.