Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Badminton ve Crossminton takımları üniversiteler arası badminton şampiyonasında üniversitemizi temsil etmek için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

ÇOMÜ Hasan Mevzuf Kapalı Spor Salonunda takım antrenörü Okutman Ender Ali Uluç tarafından çalıştırılan badminton ve crossminton takımları mart ve nisan aylarında yapılması beklenen üniversiteler arası badminton şampiyonasına hazırlanıyor. Çalışmalar hakkında ÇOMÜ Gazete’ye konuşan Uluç şunları söyledi:

“ÇOMÜ Badminton ve Crossminton takımlarını yaklaşık 4 haftadır çalıştırıyoruz. Yaklaşık iki yıldır badminton takımımız çıkmıyordu. Bu yıl biz tekrar niyetlendik ve bu takıma rektörümüzün ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’mızın desteğiyle tekrardan takımımızı oluşturduk. Üniversite sayfamızda ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda duyurular yaptık. Bu duyurular neticesinde 35 tane sporcumuzla antrenmanlarımız yoğun tempoda devam ediyor. Bu sene üniversitemizde ilk kez crossminton branşını da aktif hale getirdik. Crossminton yine badmintona benzer bir branş. Squat teknikleriyle oynanan ve arada belirli bir mesafe ile karşı rakip sahanın alanına top düşürme hedefli bir oyun. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sene amacımız üniversitemizin takımını ikinci ligden birinci lige taşımak, ama öncesinde sporcularımız iyi bir şekilde yetiştirip yapılan müsabakalarda  üniversitemizi  sporcuların hem duruşuyla hem başarılarıyla en iyisiyle temsil etmek istiyoruz. İnşallah elimizden geleni de yapacağız”

Yorum yazmak için tıklayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün, Gelibolu Triatlonu’nda Birinci Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Buse Aygün, Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilen Eventhlon Gelibolu Triatlonu’nda Kadınlar Genel Klasmanında birinci oldu.

Geçen yıl ilki yapılan ve 2018 Troya Yılı münasebetiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şampiyonaya 20 takım ile 50’si uluslararası 500 sporcu katıldı.

1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21 koşudan oluşan etabı birincilikle bitiren öğrencimiz Buse Aygün, ÇOMÜ’nün gururu oldu.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün birkaç ay önce Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde yapılan Balkan Triatlon Şampiyonası’nda da Balkan Şampiyonluğu elde etmişti.

ÇOMÜ-KALE Grubu İşbirliğiyle Basketbol Alt Yapısına Hizmet

Tenis, Eskrim ve Dağcılık (TED) Spor Kulübü 18-23 Haziran 2018 tarihleri arasında basketbol kampı bünyesinde ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda antrenmanlara başladı.

Kamplara, İstanbul’un farklı kolejlerinde okuyan 9-16 yaş grubu 70 öğrenci katılıyor. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın oğlunun da aralarında bulunduğu genç basketbolcular, 6 gün boyunca çalışmalarını ÇOMÜ’nün tesislerinde yapacaklar.

ÇOMÜ 26. Spor Şenliklerinin Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığı, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde, 30 Nisan – 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 26. Spor Şenliklerinin ödül töreni Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ödül törenine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mustafa Görün, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız ile müsabakalarda derece alan takımlar ve sporcular katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ödül töreninde yaptığı konuşmada,  sporun ÇOMÜ için öncelikli alanlardan bir tanesi olduğuna değinerek göreve başladıkları günden itibaren spor imkânlarını geliştirmeye, sporla ilgilenen, başarılı öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

“Spor Bilimleri Fakültemizin gerçekleştirdiği birçok spor faaliyeti oluyor. Bazen farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle beraber müsabakalar yapılıyor. Mümkün olduğunca bu müsabakalara destek olmaya ve katılmaya çalışıyoruz diyen Rektör Prof. Dr. Acer sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversite yönetimi olarak, spora verdiğimiz önemi göstermeye gayret ediyoruz. Spor şüphesiz ki belli imkanları gerektirir. Söz konusu imkanları üniversitemiz olarak geliştiremediğimiz sürece başarı beklemeye hakkımız yok. Ülke olarak spora verilen desteklerde ciddi mesafeler alındı. Üniversitemiz de bu destek ve kalitenin  gerisinde kalmamalıydı. Bu niyetle çalışmalarımızı yaptık ve yapmayada devam edeceğiz. Her branşta spor yapılabilen bir üniversite haline getireceğiz.

Spora Yönelik Projeler ve Çalışmalarımız Devam Etmektedir

Gerek Terzioğlu Yerleşkesinde, gerekse ilçelerimizde üniversite olarak imkanlarımızı geliştiriyoruz. Böylece, daha başarılı sonuçlar elde etmiş olacağız. Üniversite okumak aynı zamanda spor yapmaktır. Gençlerimizin, daha fazla spor yapmasını gerektirecek sebepler var. Zira gençlerimizin spordan uzaklaştığını düşünüyoruz. Bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Günümüzde teknolojinin insanoğlunu ekran başında aşırı derece tutmasından dolayı, fiziki aktiviteden yoksun kalınıyor. Bu sebepten, gerek ülke gerekse üniversiteler olarak, spora daha fazla önem vermede sizlere büyük çaba düşüyor.”

Rektör Prof. Dr. Acer, spor şenliklerinde başarı kazanan sporcuları tebrik ederken organizasyona katkı sunan idari ve akademik personele de teşekkür etti.

26. Spor Şenlikleri’nin Koordinatörü Öğretim Görevlisi Deniz Ünver ise yaptığı değerlendirme konuşmasında, ÇOMÜ’de ilk defa 13 branşta ve 2000’e yakın sporcunun katılımıyla yarışmaların yapıldığını belirterek başta Rektör Prof. Dr. Yücel Acer olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları, katkı sunan akademik ve idare personele de teşekkür belgeleri takdim edildi.

Haber- Fotoğraf : Ahmet Türker