Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Badminton ve Crossminton takımları üniversiteler arası badminton şampiyonasında üniversitemizi temsil etmek için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

ÇOMÜ Hasan Mevzuf Kapalı Spor Salonunda takım antrenörü Okutman Ender Ali Uluç tarafından çalıştırılan badminton ve crossminton takımları mart ve nisan aylarında yapılması beklenen üniversiteler arası badminton şampiyonasına hazırlanıyor. Çalışmalar hakkında ÇOMÜ Gazete’ye konuşan Uluç şunları söyledi:

“ÇOMÜ Badminton ve Crossminton takımlarını yaklaşık 4 haftadır çalıştırıyoruz. Yaklaşık iki yıldır badminton takımımız çıkmıyordu. Bu yıl biz tekrar niyetlendik ve bu takıma rektörümüzün ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’mızın desteğiyle tekrardan takımımızı oluşturduk. Üniversite sayfamızda ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda duyurular yaptık. Bu duyurular neticesinde 35 tane sporcumuzla antrenmanlarımız yoğun tempoda devam ediyor. Bu sene üniversitemizde ilk kez crossminton branşını da aktif hale getirdik. Crossminton yine badmintona benzer bir branş. Squat teknikleriyle oynanan ve arada belirli bir mesafe ile karşı rakip sahanın alanına top düşürme hedefli bir oyun. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sene amacımız üniversitemizin takımını ikinci ligden birinci lige taşımak, ama öncesinde sporcularımız iyi bir şekilde yetiştirip yapılan müsabakalarda  üniversitemizi  sporcuların hem duruşuyla hem başarılarıyla en iyisiyle temsil etmek istiyoruz. İnşallah elimizden geleni de yapacağız”

Yorum yazmak için tıklayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Hastanebayırı Semt Sahası Açılışına Katıldı

Eğitim Fakültesi karşısında bulunan, Hastanebayırı Semt Sahası’nın açılışı eski ünlü futbolcularında katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk futboluna büyük hizmetleri olan Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Ergün Pembe’nin de katılımıyla renklenen açılış törenine;  AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolü katıldılar.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün, Gelibolu Triatlonu’nda Birinci Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Buse Aygün, Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilen Eventhlon Gelibolu Triatlonu’nda Kadınlar Genel Klasmanında birinci oldu.

Geçen yıl ilki yapılan ve 2018 Troya Yılı münasebetiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şampiyonaya 20 takım ile 50’si uluslararası 500 sporcu katıldı.

1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21 koşudan oluşan etabı birincilikle bitiren öğrencimiz Buse Aygün, ÇOMÜ’nün gururu oldu.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün birkaç ay önce Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde yapılan Balkan Triatlon Şampiyonası’nda da Balkan Şampiyonluğu elde etmişti.

ÇOMÜ-KALE Grubu İşbirliğiyle Basketbol Alt Yapısına Hizmet

Tenis, Eskrim ve Dağcılık (TED) Spor Kulübü 18-23 Haziran 2018 tarihleri arasında basketbol kampı bünyesinde ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda antrenmanlara başladı.

Kamplara, İstanbul’un farklı kolejlerinde okuyan 9-16 yaş grubu 70 öğrenci katılıyor. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın oğlunun da aralarında bulunduğu genç basketbolcular, 6 gün boyunca çalışmalarını ÇOMÜ’nün tesislerinde yapacaklar.