Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programında yer alan Hentbol 2. Lig Grup Birinciliği müsabakaları, 4-6 Aralık 2017 tarihleri arasında Üniversitemizin ev sahipliğinde BESYO Spor Salonunda gerçekleştirildi. Müsabakalara katılan Yeditepe Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi bayan takımları ile Gazi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi de erkek takımları ile tek devreli lig usulüne göre maçlarını tamamlayarak, aşağıdaki dereceleri elde ettiler:

Bayanlar:

1- Süleyman Demirel Üniversitesi

2- Yeditepe Üniversitesi

3- Yıldız Teknik Üniversitesi

Erkekler:

1- Düzce Üniversitesi

2- ÇOMÜ

3- Gazi Üniversitesi

ÇOMÜ BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı ve TÜSF Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in “Yönetim olarak üniversiteyi yalnızca bir eğitim kurumu olarak görmüyoruz. Sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz” düşüncesinden yola çıkarak ÇOMÜ ev sahipliğinde yapılan ve yapılacak olan müsabakalara ÇOMÜ olarak katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Hürmüz Koç, federasyonun 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programında yer alan Voleybol 1. Lig Grup Birinciliği Müsabakalarının ve Taekwondo Türkiye Şampiyonasının da üniversitemizde yapılacağını ve KOÇ Spor Fest kapsamında da bir organizasyonun üniversitemizde yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek “Sportif organizasyonların üniversitemizde gerçekleştirilmesine büyük destek ve katkı sağlayan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Yorum yazmak için tıklayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Hastanebayırı Semt Sahası Açılışına Katıldı

Eğitim Fakültesi karşısında bulunan, Hastanebayırı Semt Sahası’nın açılışı eski ünlü futbolcularında katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk futboluna büyük hizmetleri olan Oğuz Çetin, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Ergün Pembe’nin de katılımıyla renklenen açılış törenine;  AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolü katıldılar.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün, Gelibolu Triatlonu’nda Birinci Oldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Buse Aygün, Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleştirilen Eventhlon Gelibolu Triatlonu’nda Kadınlar Genel Klasmanında birinci oldu.

Geçen yıl ilki yapılan ve 2018 Troya Yılı münasebetiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şampiyonaya 20 takım ile 50’si uluslararası 500 sporcu katıldı.

1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21 koşudan oluşan etabı birincilikle bitiren öğrencimiz Buse Aygün, ÇOMÜ’nün gururu oldu.

ÇOMÜ’lü Buse Aygün birkaç ay önce Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde yapılan Balkan Triatlon Şampiyonası’nda da Balkan Şampiyonluğu elde etmişti.

ÇOMÜ-KALE Grubu İşbirliğiyle Basketbol Alt Yapısına Hizmet

Tenis, Eskrim ve Dağcılık (TED) Spor Kulübü 18-23 Haziran 2018 tarihleri arasında basketbol kampı bünyesinde ÇOMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda antrenmanlara başladı.

Kamplara, İstanbul’un farklı kolejlerinde okuyan 9-16 yaş grubu 70 öğrenci katılıyor. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın oğlunun da aralarında bulunduğu genç basketbolcular, 6 gün boyunca çalışmalarını ÇOMÜ’nün tesislerinde yapacaklar.