ÇOMÜ Akil Gençler Topluluğu Faaliyetlerini Sürdürüyor

Talha Uğurluel ile Abdülhamit Han isimli konferans ve Çayhouse ekibi ile Gençlik Bir Kere Yaşanır isimli konferans gerçekleştirildi.

Özlem Dobuç

Abdülhamit Han isimli konferans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Üniversiteli Akil Gençler Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen Abdülhamit Han isimli konferansın konuğu Tarihçi\Yazar Talha Uğurluel’di.

Konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Vahap Yolcu yaptı. Ardından Topluluk Başkanı Burak Balık Kudüs gündemine değinerek ”Ey Ulu Hakan, Kudüs’ü bizden koparmaya çalıştıklarında ”Kudüs bizim haremimizdir” diyen sen ile yine bugün aynı talebe karşılık Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir restini çeken torunun, 31 Mart tiyatrosunu 15 Temmuz’da tekrar sergilemeye çalışanlar ile amansız bir çarpışma halindedir. Korkma, senin yalnızlığını torununa yaşatmayacağız.” dedi.

Talha Uğurluel ise, “2018 yılı Abdülhamit’in çok konuşulacağı bir yıl olacak. Abdülhamit’in bilinmeyen yönlerini de konuşacağımız konferans sizin için verimli olur inşallah.” diye ekledi. 93 Harbi’ni ve Berlin Antlaşması’nı anlatan Uğurluel, Abdülhamit Han’ın hayatını anlattıktan sonra gezdiği tarihi yerlerden,  yaptığı antlaşmalardan ve katıldığı toplantılardan bahsetti.

Çayhouse’la Çay Tadında Konferans

Çayhouse ekibi ile Gençlik Bir Kere Yaşanır isimli konferans gerçekleştirildi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın konukları Çayhouse ekibinden Harun Serkan Aktaş ve Samet Seven oldu.

Konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Vahap Yolcu yaptı. Açılış konuşmasının ardından İlahiyat öğrencisi Yusuf Noyan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Harun Serkan Aktaş, Sözler Köşkü’nden Çayhouse İlim ve Kültür Derneği Başkanlığı’na gelene kadar geçen süreçteki yaşadıklarını anlattı. ÇOMÜ’lü öğrencilere “Gençliğinizi nerede ve ne şekilde geçirdiğinize dikkat edin. Gençliğinizi iyi şeyler yapmak üzerine oturtun. Gençlik bir kere yaşanır arkadaşlar. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Araştırın, okuyun ve öğrenin. Allah’a olan sevginizi onun istediği şekilde ve onun yasaklarına uyarak geçirin. İmanınız lafta kalmasın” dedi. Ardından Samet Seven ile renklenen konferansı öğrenciler keyifle dinledi. Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.

TÜGVA İle Şehitlik Ziyaretleri Başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çanakkale İl Temsilciliğinin ve vakfın üniversitedeki topluluğu olan Yeniler Topluluğunun yürüttüğü “10 000 Gencimizi Şehit Dedeleriyle Buluşturuyoruz” projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilk grup yoğun bir katılım ile şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.

Bu proje kapsamında her iki haftada bir 300-400 kişilik gruplar halinde şehitliklerin ziyaret edilmesi planlanıyor. Projenin temel amacı öncelikli olarak hem üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri hem de uzun yıllardır burada olup bir türlü şehitliklere gitmeye fırsat bulamamış öğrencileri ayrıca gitmesine rağmen tekrar gitmek isteyenleri atalarıyla bir araya getirmektir. Bu minvalde Türk gençliği atalarından miras kalan bu topraklar üzerinde vatan olgusunun sadece topraktan ibaret olmadığını öz be öz vatan toprağının şehit kanları ile vatan haline geldiğini, dedelerinin din için vatan için bayrak ve ezan için gözlerini kırpmadan düşüp şehit oldukları topraklarla bir olup vatan haline geldikleri bu güzide toprakları ziyaret ederek gençler o günleri, vatanın kutsiyetini temaşa edeceklerdir. Bu güzel projeye önayak oldukları için Vakfın İl Temsilcilisi İsmail Demir, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’a ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Acer’e ve perde arkasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Uluslararası Öğrenci Derneği’nden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Ziyaret

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan ve Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Elektrikli Otomobil Projesi Öğrencilerinden Rektör Acer’e Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenilenebilir Enerji ve Robot Topluluğu, elektrikli otomobil projesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ettiler.

Kendi tasarladıkları elektrikli otomobil ile ilgili Rektör Acer’e bilgi veren proje ekibi kaptanı ÇOMÜ Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Tunahan Gencel, otomobilin Troya Müzesi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edileceğini söyledi.

Öğrenciler, ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Acer’e adının yazılı olduğu topluluk tişörtünü hediye ettiler.