ÇOMÜ Akil Gençler Topluluğu Faaliyetlerini Sürdürüyor

Talha Uğurluel ile Abdülhamit Han isimli konferans ve Çayhouse ekibi ile Gençlik Bir Kere Yaşanır isimli konferans gerçekleştirildi.

Özlem Dobuç

Abdülhamit Han isimli konferans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Üniversiteli Akil Gençler Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen Abdülhamit Han isimli konferansın konuğu Tarihçi\Yazar Talha Uğurluel’di.

Konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Vahap Yolcu yaptı. Ardından Topluluk Başkanı Burak Balık Kudüs gündemine değinerek ”Ey Ulu Hakan, Kudüs’ü bizden koparmaya çalıştıklarında ”Kudüs bizim haremimizdir” diyen sen ile yine bugün aynı talebe karşılık Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir restini çeken torunun, 31 Mart tiyatrosunu 15 Temmuz’da tekrar sergilemeye çalışanlar ile amansız bir çarpışma halindedir. Korkma, senin yalnızlığını torununa yaşatmayacağız.” dedi.

Talha Uğurluel ise, “2018 yılı Abdülhamit’in çok konuşulacağı bir yıl olacak. Abdülhamit’in bilinmeyen yönlerini de konuşacağımız konferans sizin için verimli olur inşallah.” diye ekledi. 93 Harbi’ni ve Berlin Antlaşması’nı anlatan Uğurluel, Abdülhamit Han’ın hayatını anlattıktan sonra gezdiği tarihi yerlerden,  yaptığı antlaşmalardan ve katıldığı toplantılardan bahsetti.

Çayhouse’la Çay Tadında Konferans

Çayhouse ekibi ile Gençlik Bir Kere Yaşanır isimli konferans gerçekleştirildi. ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın konukları Çayhouse ekibinden Harun Serkan Aktaş ve Samet Seven oldu.

Konferansın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Vahap Yolcu yaptı. Açılış konuşmasının ardından İlahiyat öğrencisi Yusuf Noyan tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Harun Serkan Aktaş, Sözler Köşkü’nden Çayhouse İlim ve Kültür Derneği Başkanlığı’na gelene kadar geçen süreçteki yaşadıklarını anlattı. ÇOMÜ’lü öğrencilere “Gençliğinizi nerede ve ne şekilde geçirdiğinize dikkat edin. Gençliğinizi iyi şeyler yapmak üzerine oturtun. Gençlik bir kere yaşanır arkadaşlar. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Araştırın, okuyun ve öğrenin. Allah’a olan sevginizi onun istediği şekilde ve onun yasaklarına uyarak geçirin. İmanınız lafta kalmasın” dedi. Ardından Samet Seven ile renklenen konferansı öğrenciler keyifle dinledi. Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.

ÇOMÜ Müzik Performans Topluluğu Ayvacık’ta Konser Verdi

Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Belediye Başkanlığı, Ayvacık Meslek Yüksekokulu, Ayvacık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Ayvacık 2018 Troia Şenlikleri kapsamında  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Performans Topluluğu Ayvacık Kapalı Spor Salonu bahçesinde yer alan Anfitiyatro’da konser verdi.

Kültür / Sanat

Oda Müziği Topluluğu Konser Verdi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ‘Akademik Oda Orkestrası’ Namık Kemal Üniversitesi rektörlük konferans salonunda konser verdi. Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanları Doç. Dr. Kâzım Çokoğullu ve Öğr. Gör. Barış Karabulut’un da performanslarıyla katkı sunduğu konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL’ın çiçek plâket takdimiyle son buldu.

Afrin’e Yardım Tırları Çanakkale’den Yola Çıktı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Osmanlı Türkçesi Topluluğu ve Hayrat İnsani Yardım Derneği’nin  organize etmiş olduğu Afrin’e yardım tırlarının gönderilmesi töreni  Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.  Tören öncesinde katılımcılara boğaz turu eşliğinde kahvaltı ikram edildi. Kahvaltının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene geçildi. Burada yapılan konuşmalar ve duaların ardından tırlar yola çıktı.