Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kariyer ve İnovasyon Topluluğu’nun düzenlediği ‘’Kariyerde Başarı ve Girişimcilik’’ isimli panel gerçekleştirildi. Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını ÇOMÜ Kariyer ve İnovasyon Topluluğu başkanı İlker Dikmen yaptı.

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelin konuşmacıları ise Turizmci Armağan Aydeğer ile  Ahmet Çelik’ti.

TÜGVA İle Şehitlik Ziyaretleri Başladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çanakkale İl Temsilciliğinin ve vakfın üniversitedeki topluluğu olan Yeniler Topluluğunun yürüttüğü “10 000 Gencimizi Şehit Dedeleriyle Buluşturuyoruz” projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilk grup yoğun bir katılım ile şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.

Bu proje kapsamında her iki haftada bir 300-400 kişilik gruplar halinde şehitliklerin ziyaret edilmesi planlanıyor. Projenin temel amacı öncelikli olarak hem üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri hem de uzun yıllardır burada olup bir türlü şehitliklere gitmeye fırsat bulamamış öğrencileri ayrıca gitmesine rağmen tekrar gitmek isteyenleri atalarıyla bir araya getirmektir. Bu minvalde Türk gençliği atalarından miras kalan bu topraklar üzerinde vatan olgusunun sadece topraktan ibaret olmadığını öz be öz vatan toprağının şehit kanları ile vatan haline geldiğini, dedelerinin din için vatan için bayrak ve ezan için gözlerini kırpmadan düşüp şehit oldukları topraklarla bir olup vatan haline geldikleri bu güzide toprakları ziyaret ederek gençler o günleri, vatanın kutsiyetini temaşa edeceklerdir. Bu güzel projeye önayak oldukları için Vakfın İl Temsilcilisi İsmail Demir, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’a ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Acer’e ve perde arkasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Uluslararası Öğrenci Derneği’nden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e Ziyaret

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan ve Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Elektrikli Otomobil Projesi Öğrencilerinden Rektör Acer’e Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenilenebilir Enerji ve Robot Topluluğu, elektrikli otomobil projesi öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ettiler.

Kendi tasarladıkları elektrikli otomobil ile ilgili Rektör Acer’e bilgi veren proje ekibi kaptanı ÇOMÜ Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Tunahan Gencel, otomobilin Troya Müzesi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edileceğini söyledi.

Öğrenciler, ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Acer’e adının yazılı olduğu topluluk tişörtünü hediye ettiler.